3/3-2018: Boxer lægger billet ind på tv-licens med overskud i bagagen

I disse dage er der fuld fart under kedlerne hos Boxer. Det blev i går meldt ud i medierne, at Boxer har budt på at forny licensen på at sende digital jordbaseret tv. Samtidig havde vi snigpremiere på Boxers årsresultat, hvor driftsresultatet for første gang er i positiv.

Mandag d. 5. marts var der deadline for at byde ind på licensen for at sende digital jordbaseret TV via DTT-nettet (TV via antenne). I går meldte Boxer så ud, at de har lagt en ansøgning på at forny den nuværende licens.

Vi ved ikke, hvem vi er oppe imod endnu, men dette offentliggøres mandag d. 12. marts. Ulf Lund, adm. Direktør for Boxer, tør ikke gætte på vores chancer for at vinde udbuddet, men udtaler til Energiwatch:

”Jeg opererer ikke med nogen Plan B. Men hvis det sker, skal vi nok komme op med én".

Grunden til, at plan B ikke er udtænkt, er blandt andet, at vi allerede i maj finder ud af, om licensen bliver fornyet, 2 år før vores nuværende licens udløber.

Snigpremiere på Boxers årsresultat

Selvom årsregnskabet for Boxer ikke er offentliggjort endnu, giver vi en lille snigpremiere. Driftsresultatet er nemlig for første gang positivt, med et overskud på 16 mio. kroner.

Overskuddet er en blanding af at være gode til at holde på kunderne, kombineret med at det er lykkes at sælge mere til eksisterende kunder. Samtidig har man hos Boxer effektiviseret forretningen, ved at have en enkel og effektiv drift.

Vi ser lyst på fremtiden

Kombinationen af det positive regnskab og SE's ejerskab af Boxer gør, at Ulf Lund tror på, at det er rentabelt at byde ind på licensfornyelsen. Med Stofa og Boxers fælles forhandlingsmuskler bliver det nemmere at lægge arm med store aktører som TV2, MTG og Discovery.