Værd at vide om antenne-tv

Boxers tv-signal sendes gennem luften og kræver kun en antenne og modtagerudstyr, som skal tilsluttes dit tv. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer af antenner, og hvordan du finder ud af, hvilken type du skal bruge.

Med Boxer får du altid:

  • Frihed til at vælge selv
  • Enkle programpakker
  • Mulighed for at tage abonnementet med

HVILKEN TYPE ANTENNE?

Hvilken slags antenne du skal bruge for at kunne se antenne tv, afhænger af forholdene i lokalområdet. Det kan eksempelvis være, hvor stor afstanden er til den nærmeste sendemast og hvilke bygninger og landskaber, der er i området.

Er du i tvivl, om du kan benytte din gamle antenne, eller om du skal have en ny, så bør du tage kontakt til din lokale radio- eller tv-installatør.

Tilbage til toppen

Med tagantenne

Yagi-antenner og krokodille-antenner er retningsbestemte og giver derfor en høj retningseffekt. Disse to antenner er gode, hvis du er langt fra sendemasten og har relativt frit udsyn.

Gitter- eller grindantenner er gode til at skærme for bagfrakommende signaler, der kunne forstyrre dit signal samtidig med, at disse antenner udligner eventuelle refleksioner. Disse antenner er gode, hvis du bor tæt på senderen, eller hvis tv-antennen ikke har umiddelbart frit udsyn.

 

Med digital antenne

De små digitale antenner, som fås både til indendørs og udendørs brug, er gode i områder tæt på en sendemast, hvor der er gode modtagerforhold.

Man skal dog være opmærksom på, at nyere termoruder med indvendig metalbelægning dæmper signalerne kraftigt ved de indendørs digitale antenner.

Med UFO-antenne

Mange campingvogne og både er udstyret med såkaldte UFO antenner. Disse antenner er ikke særligt følsomme og har ingen retningsorientering og kræver derfor optimale modtagerforhold for at give dig et godt signal.

UFO antennen er derfor ikke velegnet som primær antenne til dit hus eller lejlighed. 

Flagknopantennerne kan sættes i toppen af en flagstang og er typisk meget populære i sommerhusområder. Flagknopantennerne har samme minusser som UFO antennen. De er derfor ikke velegnet i sendernes yderområder, hvor mange sommerhusområder ellers befinder sig. Bor du i sommerhus, skal du vælge en UHF antenne for at få bedst signal til dit tv.

Tilbage til toppen